dilluns, de setembre 28, 2015

Lluita Lliure, Retrats de Família. Fotografíes de Lourdes Grobet


"La lucha libre es, para mí, una especie de instinto que se quedó dormido. Cuando era niña veía la peleas por televisión y era un momento de esplendor, de saltos, y que mis padres no me quisieran llevar nunca a la arena para mí era todo un enigma, no entendía cómo mi padre, siendo un amante del deporte, no me llevaba a las luchas. Ahí se quedó dormido ese gusto, y me hace mucha gracia que tantos años después me haya dedicado precisamente a documentar ese espectáculo, más aún cuando yo nunca he sido una fotógrafa documentalera, soy pésima, siempre que me han invitado a trabajar en periódicos se los agradezco, pero es que no se me da, yo me manejo de otra forma, necesito mi tiempo y espacio para desarrollar el trabajo, es un rollo más conceptual, pero la Lucha Libre sí es un trabajo documental."

 Lourdes Grobet


Fins el 1 de Novembre podem gaudir al CCCB de "Lluita Lliure, Retrats de Família. Fotografíes de Lourdes Grobet", una coproducció entre MXaBCN, Festival Internacional de Mèxic a Barcelona, ​​el Consolat General de Mèxic a Barcelona i el CCCB.


L'artista mexicana Lourdes Grobet (Mèxic, 1940), al llarg de 30 anys, ha documentat un dels esports més populars de Mèxic, la lluita lliure. Un treball fotogràfic que ens endinsa dins d'aquest món, desconegut per la immensa majoria de nosaltres, del que ens dóna una mirada polièdrica, ja que per una banda tenim els lluitadors i lluitadores amb les seves acolorides i excèntriques vestimentes, per l'altra banda ens dóna una visió més intima, en endinsar-se al món privat i familiar, de manera que aquests retrats revelen immediatament els dos aspectes més importants de les seves vides. El vestit - una part molt important de la seva imatge esportiva que preserva el seu anonimat  i els interiors de les seves cases amb els éssers estimats.

 Astro Boy

 Blue

 Briosa

 Briosa

 Dr X i la seva filla

 La Diabólica

 Mascarita Sagrada

 Parka

 Solar

 Solar

 Solar
 Tinieblas i fill

 Villano V

Villano V

+ Informació:

http://www.cccb.org/ca/exposicions/fitxa/lluita-lliure-retrats-de-familia-fotografies-de-lourdes-grobet/221253


5 comentaris:

Galderich ha dit...

Aquest contrast entre el cos i la màscara, la màscara i l'entorn descontextualitzat és brutal!

Leopold Estapé ha dit...

Sorprenent, una entrada molt bona.

Enric H. March ha dit...

Una exposició molt interessant que un cop més ens porta a una cultura plena de contrastos com és la mexicana i que ens porta a aquells temps en què de petits miràvem les pel·lícules de Santos, el enmascarado de plata, i gaudíem de les matinals de lluita lliure en el Price.

d2 ha dit...

Sorprendente.

El Deme ha dit...

Los luchadores mexicanos y sus famosas máscaras es un mundo curioso, apasionante, enigmático y poco conocido. La expo pinta muy bien.